top of page

Over Mij

Ik ben Halim Msellemi, geboren in 1984 in Helmond. Ik ben opgegroeid in Made met mijn Marokkaanse vader en Nederlandse moeder, mijn oudere zus en jongere zus. 
Inmiddels alweer ruim 20 jaar wonend in Breda met mijn prachtige vrouw en twee kinderen.


In Made, een klein dorp bij Breda, waren wij vrijwel het eerste multi culturele gezin. Ik zat op een katholieke basisschool. Thuis werden we modern westerns opgevoed, maar met een islamitisch randje. Geen varkensvlees, wel ramadan, elke zomer met de auto naar Marokko, naar de familie inclusief een hoop spullen en soms een blauw zeil. Altijd met 1 been in beide culturen, maar eigenlijk meer nog ertussen.
 
Na diverse sporten ben ik rond mijn 15e gaan kickboksen. Dit was de eerste keer dat ik gevoel kreeg ergens talent voor te hebben. Ik werd snel geaccepteerd in de groep en dat deed enorm veel voor mijn zelfvertrouwen. Hard trainen, fysieke pijn, veel incasseren en af en toe wat kunnen uitdelen. In het begin was het vooral veel afzien en stoer meedoen. Later zag ik pas de vele overeenkomsten met het leven. De mooie metafoor die boksen kan zijn.
 
Toen de situatie thuis steeds grimmiger werd kon ik altijd vluchten in het kickboksen en sport ansich. Mijn hoofd even uitzetten en via mijn handschoenen mijn lichaam aan. Nog steeds is trainen de uitlaatklep waarbij ik even een uurtje helemaal voor mezelf heb. 
 
Sinds de geboorte van onze dochter ben ik pas serieus naar mezelf gaan kijken als persoon, vader, partner en vriend. Heb veel houvast gevonden in de stoïcijnse filosofie. Via boeken, podcasts en seminars steeds meer verdieping kunnen vinden. Diverse opleidingen gevolgd zoals Functioneel Coachen, Transactionele Analyse en uiteindelijk therapeutisch boksen. Al jaren geef ik Personal Training obv kickboksen, waarbij ik het mentale, fysieke en emotionele al koppelde voor mijn cliënten.
 
De combinatie van het fysieke, het filosofische en de psychologie is goud geweest voor mijn eigen ontwikkeling. En ik ben ervan overtuigd dat veel meer mensen hier profijt van kunnen hebben. Bokshandschoenen aan, even helemaal uit je hoofd en vooral voelen wat er gebeurt.

'Trainen is goedkoper dan Therapie'. 

bottom of page