top of page
  • Foto van schrijverHalim

"Je kunt niet iedereen helpen, maar iedereen kan iemand helpen"

Bijgewerkt op: 25 apr.

Deze quote is schijnbaar van Ronald Reagan. Nu ben ik niet perse een fan van hem, maar wel heel erg van deze quote.

Het grootste tegenargument dat ik vaak hoor om iets goeds te doen voor de maatschappij of de wereld is dat het toch niks uitmaakt, omdat je maar alleen bent en ergens anders in de wereld er een potje van gemaakt wordt.

Maar wat nou als je het veel kleiner maakt? Je hoeft niet single handed de wereld te redden. Als je met die gedachte de wereld in gaat, is de kans dat je faalt groot, ook al is de missie nog zo bewonderenswaardig.

Gewoon klein beginnen. In jouw straat, in jouw buurt, binnen jouw familie of vriendengroep. Je hebt alleen controle over jezelf en wat jij doet. Maar met jouw acties kun je wellicht wel je omgeving beïnvloeden. Mensen inspireren om ook meer binnen hun eigen (kleine) wereld goede dingen te doen. Dat is wat ik zo mooi vind aan bijvoorbeeld organisaties als Breda maakt mij Blij.

Dus nogmaals, je kunt niet iedereen helpen, maar als iedereen nou zou aspireren om eens wat vaker iemand te helpen, zou de wereld er dan niet veel mooier uit gaan zien voor elkaar en met elkaar?


Scrabble letters die "in li

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page